Szállás

Szállás

 

Általában a reggeli benne foglaltatik a szoba árában. A hegyi üdülőhelyeken az árak akár kétszer olyan magasak is lehetnek a főszezonban. A városokban a különbség általában csak 10 % körül van. Az olcsóbb helyeken pedig nincs is eltérés.

 

Kempingezés

Ausztriában több mint 400 kempingbe változatos szolgáltatásokat kinálnak.

Pl. mosógépet, elektromos csatlakozót, vásárlási és helyenként főzési lehetőségeket. A kempingek gyakran festői környezetben, a lakott területtől távolabb, tavak vagy folyók partján találhatók. A felnőttekre érvényes árak 4-től 8 euró között változnak. Gyerekek után ennek általában a felét kell fizetni. A sátor is egy felnőttnek számit, az autó után általában 3-5 euróra kell számitanunk. Egyes kempingek egész évben nyitva tartanak. A többség télen zárva tart. Általában előre tájékozódjunk a kiválasztott kemping nyitvatartási idejéről.

 

Az alábbi címen kemping kalauzt is beszerezhetünk. (www.campingclub.at )

E-Mail: office@campingclub.at

Telefon 01/ 713 61 51

Fax: 01 / 711 99 - 2754

Postacím: 1010 Wien, Schubertring

Az autópályák mentén található pihenőhelyeken és az utak mentén megengedett, hogy lakóautóban éjszakázzunk, de csak akkor, ha nem akadályozzuk a forgalmat. Sátorozni ezeken a helyeken tilos. Természetvédelmi területeken és városokban lakóautóval sem vadkempingezhetünk. Ebből a szempontból Tirol a legszigorúbb.

 

Alpesi menedékházak

 

A Keleti-Alpokban 500 ilyen épület müködik, amelyeket az Osztrák Alpesi Egyesület (ÖAV) tartja fenn


Az alpesi menedékházak a mai embert elbűvöli, pedig egykoron igazán egyszerű oka volt, hogy a parasztgazdák ilyen kunyhókat építettek a hegyen. A szűkösebb időkben a fák határa felett található zöld hegyoldalak olyan energiaraktárak voltak, amelyeket feltétlenül ki kellett használni. Az állatok itt fent töltötték a nyarat, és egy vagy több embernek felügyelnie kellett a csordát, meg kellett fejnie a teheneket, és egyéb teendőket is el kellett látnia. Itt fent vagy lent a völgyben: a bányászok élete sehol nem volt könnyű, de a parasztgazdák alkalmazottainak, akik önellátó életet folytattak az alpesi legelőkön megvolt az a kiváltsága, hogy érezhették a szabadság illatát. A völgyben maradt parasztgazdáknak talán több komfort jutott, de itt fent csak az ég jelentette a korlátot. A havasi pásztorok a településektől távol sokkal közelebb éltek a természethez, a csillagokhoz és jól láthatóan ahhoz az erőhöz is, amely mindezt létrehozta. A természet varázslatos színjátéka, legyen ez eső, a mormoták füttyögése vagy a nagy madarak körözése, örökre rabul ejti a szemlélődőt.

 

. Az alábbi honlapon tájékozódhatunk ezekről a csodálatos természetben található romantikus házacskákról:

www.almliesl.com

 

Hostelek

 

A hotstelek olyan egyszerű szálláshelyek, amelyek kifejezetten azokra a hátizsákos turistákra specializálódtak, akik a legkevesebb pénzt a szállásra szeretnék fordítani. A szállodákhoz és panziókhoz képest sokkal olcsóbb áron lehet itt szállást foglalni. A hostelekben általában ágyat foglalhatunk nagyobb, nemenként szeparált vagy koedukált un. dorm-okban (szobákban). A zuhanyzó, a WC, a konyha és a társalgó közös használatú. Léteznek olyan hostelek is, amelyek fürdőszobás szobákat is kínálnak.
Mivel a hostelekben általában többágyas szobákban történik az elszállásolás, nagyon oda kell figyelni értékeinkre. Több hostelben van értékmegőrző vagy zárható szekrény. Ezt a szállástípust nem ajánljuk olyanoknak, akik nyugodtabb környezetre vágynak. Problémát okozhat a zaj, mivel sokan korán útnak indulnak, mások pedig későn érkeznen vagy kisebb-nagyobb iskolás csoportokkal is találkozhatunk..
Az utóbbi években nőtt a hostelek száma és minőségük is sokat javult. A legtöbb hostel próbál az utazók változó igényeihez alkalmazkodni

. Sok helyen nincs 24 órás recepció, ezért jó ha előre tájékozódunk, hogy mikor foglalhatjuk el szállásunkat. Ausztriában több mint 100 olyan szálló van, amely a Hostelling International (HI) lánzhoz tartozik, de a független magánkézben lévő szállók száma is jelentős.

 

 


www.feratel.com

www.nethotels.com
www.tiscover.com
www.interhome.at
www.austrian-hotelreservation.at
www.first-austrian-hotels.com
www.bedandbreakfastaustria.at
www.oehv.at
www.mondial.at

 

 

Szükséges  NÉMET kifejezések:


Zimer frei                                             szoba kiadó

Frühstück inbegriffen                         reggelivel együtt

Mahlzeiten erhältlich                          étkezési lehetőség

Name/Vorname                                    név/keresztnév

Nationalität/Beruf                               állampolgárság/hivatás

Geburtsdatum                                     születési idő

Geburtsort                                          születési hely

Passnummer                                       útlevélszám

Kraftfahrzeugkennzeichen                  forgalmi rendszám

Ort/Datum                                             helység/dátum

Unterschrift                                           aláírás

Átmeneti szálláshelyek

Munkásszállások

Átmeneti szálláshelyek Hotelekben és ifjúsági szállásokon


Hotelek, Panziók:

www.tiscover.at

 

Ifjúsági Szállások:

www.jungehotels.at/od/home

www.jugendherberge.at

 

Forrás:http://www.austria.info/hu/szallaslehetosegek/uj-szallashelyek

Új szálláshelyek Ausztriában

A luxus-SPAból egyenesen a hegyekre és a tóra pillantva kapcsolódhatunk ki vagy egy kellemes Chalet minden komfortját kiélvezve pihenhetjük ki a szürke hétköznapokat. Ausztria most is új, szenzácionális szálláshelyekkel nyűgözi le látogatóit.

 © Kempinski

Új luxusszállodák Ausztriában
2011/2012 telétől az exkluzivitásra vágyó vendégek a „Das Tirol“ szállodát élvezhetik ki Jochbergen a Kitzbüheler Alpok szívében, ahol a Kempinski szállodalánc az első szállodáját nyitja.  St. Anton am Arlbergben 2011 decemberében nyílik meg a "MooserWirts" új háza: TheMooserközvetlenül a sípálya mellett. Csodálatos elhelyezkedéssel és mesés kilátással büszkélkedhet az újonnan megnyitott Hotel Bergland Söldenben, Ötztalban. A kikapcsolódás pedig a szálloda wellnessoázisában, a  „Sky Spa“-ban, 1700 négyzetméteren válik teljessé.

Új Öko-Hotelek Ausztriában
Defereggentalban, Osttirolban egy új oázis nyílt az élet élvezőinek: Naturhotel Tandler. Európa első passzívhotele 2011 decemberében nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt: „Explorer Hotel“ Gaschurnban, Montafonban. A Design-Budget-Hotel a „Green Building“ koncepciót követi és így a többi hasonló méretű szállodához képest 95%-kal csökkentette a CO2 kibocsátását.

Új alpesi falvak, Chalet-k és üdülőházak
2011 júliusában nyítak meg a Tauernchalets Großarlban Salzburg tartományban, a síkörhintától csupán néhány méternyire találhatóak ezek a rusztikus, luxus házak, igazi hüttehangulattal.

Flachau központjában apartmanokkal és kedves szobákkal várja a vendégeket az „Almlust“ üdülőfalu. Ugyanitt igazi újdonság az Alpenchalets des Flachauer Gutshofs.

Az új „Aradira“ üdülőközpont lépcsőszerűen magasodik a tiroli Kappl hegyoldalban. Ez a négyes blokk kétemeletes lakásokból áll és építésénél a természetes anyagokat részesítették előnyben. A „Schmetterlingshang“ elnevezésű hegyoldalban szintén új apartmanház nyitotta meg kapuit: Appartementhaus CHI-Q.