Olcsó Telkek Ausztriában

Olcsó telkek Ausztriában

Tőlünk nyugatabbra jobb áron vehetünk telket, mint itthon?

Szerző: Pataki Réka
2014-02-28


Az é z s é több határon túli házat épített Ausztriában és arra lettünk figyelmesek, hogy a faluk, kisvárosok kedvezményes áron kínálnak telkeket.
Merre vannak ilyen telkek?

Utánajártunk, hogy hol vannak telkek jó áron, mennyibe kerülnek és milyen kikötések vannak a kedvező árhoz csatolva.

Mogersdorf, Lafnitztal vagy Poppendorf területén, Dél-Burgenlandban, Szentgotthárd közelében már 5 € / m2 -ért kínálja az Önkormányzat a község belterületén a telkeket.

Mik a feltételek?

A jutányos áru ausztriai telkek megvétele feltételekhez kötött, melyek helyenként változhatnak. Felsoroljuk, hogy az Önkormányzatokkal történő egyeztetés után mit derítettünk ki:

  • -          tulajdonosnak be kell jelentkeznie az osztrák községbe és általában 5-10 évig bejelentve kell maradnia
  • -          meg kell kezdeni az építkezést 5 éven belül, addigra a helyi jogszabályok szerinti érvényes építési engedélyt kell a tulajnak beszereznie, a ház megjelenésének, felépítésének meg kell felelnie egy családi ház kritériumainak, tehát lakhatónak kell lennie egy több főből álló család számára.
  • -          a telket, ill. a rá épített házat a bejelentkezésre kötelezett időn belül nem lehet eladni, csak a község hozzájárulásával
  • -          ha a szerződés bármely pontja nem teljesül, az Önkormányzatnak jogában áll a telket visszavenni vagy a vevőnek ki kell fizetnie a telek rendes árát, ami a kedvezményes ár három-négyszerese is lehet.

 

Hogyan juthatok több információhoz? 

Az é z s é már több ízben tervezett és kivitelezett családi házakat Ausztriában, jelenleg is egy ilyen mogersdorfi telken épít cégünk családi házat. Amennyiben igény van rá, segítünk akár a telek kiválasztásánál, 50.000 Ft +ÁFA összegért felülvizsgáljuk a kiválasztott osztrák telket, telkeket fekvés, beépíthetőség szempontjából. 

Továbbá az é z s é-n keresztül le tudják bonyolítani az engedélyeztetési tervezést és eljárást és a kulcsrakész ház kivitelezését is vállaljuk.

Az osztrák engedélyeztetéshez és házépítéshez kötődő információkat egy régebbi cikkünk a „Tervezés és kivitelezés Ausztriában” is tartalmaz.