A 10 Legrosszabb dolog, ami egy szobalánnyal megtörténhet

1. Mikor pissoart takarítanál, lehúzod, de jé a víz nem lefelé folyik, hanem kifelé! De jó, akkor most már sicher, hogy fel is kell mosni! 2. Mikor azt mondod valamire, hogy nincs. És általában mindig én vagyok az a személy, aki ezt mondja. Nincs tiszta konyharuha, mert kb. fél órája hoztátok le az összeset és… Tovább »
 

…és most

Sokan úgy gondolják, hogy egy szobalány feladatai egyszerűek és a szobák takarításán kívül mást nem igen kell csinálni. Persze nem egy bonyolult munkakörről beszelünk, de a tévhiték eloszlatása végett összefoglalnám, mik is ezek a feladatok, hogy néz ki egy napom. A “normalDienst” reggel 6:30-tol 15:30-ig tart, kétszer fél órás (reggeli és ebéd) szünettel. Napi feladatok:… Tovább »
 

Egy szobalány feladatai akkor…

Második nekifutásra születik meg ez a bejegyzés… Még a kis panzióban szerzett tapasztalataimról szeretnék beszámolni, ahol igaz, hogy csak részmunkaidőben dolgoztam, de a feladatok nem igazán különböznek egy nagyobb szálloda szobalányi feladataitól. Brandstatthof Általában reggel 8-ra jártam, munka mennyiségétől függően volt, hogy csak 2-3 órát voltam bent (mikor nagyon kevesen voltak), de volt hogy tovább… Tovább »
 

Gyere Haza!

Hallottatok már a Gyere Haza Alapítványról és pontokról? A Gyere Haza Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy erkölcsi támogatással és karrier-tanácsadással segítse a külföldről hazatérni kívánó, diplomával és nyelvtudással rendelkező fiatalokat. Az alapítvány honlapját 2011 óta több mint 100.000-en keresték meg. A célközönség tagjai ingyenes szolgáltatásként vehetik igénybe a szakmai tanácsadást.   A Gyere… Tovább »
 

Lebenslauf

‘Hál istennek ezen a ponton most túl vagyunk, hogy önéletrajzot kellene írni vagy küldözgetni. Azonban úgy gondolom, hogy eddigi tapasztalataimat megosztom, hátha valakinek segítséget nyújt. Tavaly szeptemberben, mikor kiköltöztünk egy csodálatos majdnem két oldalas Lebenslaufot írtam a párom segítségével, és hozzá még egy féloldalas motivációs levelet. Az önéletrajzban benne volt az összes végzettségem, munkahelyem, tapasztalatom, továbbképzés; minden… Tovább »
 

A régi vége, egy új kezdete

Kérdezték mar az utóbbi időben, többen is “mivan a blogoddal?” Bevallom töredelmesen, babonaból nem írtam – pedig nem is vagyok az . Így legalabb összegyűltek a témak. :-)  Mivel csak szezonalis munkam volt a Brandstatthofban, tudtam, hogy közeleg az ismételt munkakeresés. AMS oldalat, helyi lapokat nap mint nap böngészve kicsit izgultam, mert nyarra jóval nehezebb… Tovább »
 

Ich habe Arbeit!

 

Forrás. http://lebeninoesterreich.cafeblog.hu

1. állásinterjú = 1. megkapott munka. Titok? Egyetlen dolog: személyes pályázás. Még szeptember közepén küldözgettem önéletrajzokat (angolul és németül) szállodákba, fogadókba, apartmanokba, de semmi válasz… Majd vettem az újságokat, böngésztem az AMS oldalát, küldözgettem ismét az önéletrajzokat – de semmi… A múlt héten bedobott Pinzgau Nachrichten-ben találtam az álláshirdetést: zimmermädchent keresnek. Jelentkezni telefonon. Megint elszomorodtam:… Tovább »